Vestuari Tradicional

Arriba el temps de collir castanyes

Aviat serà la castanyada, comença el fred, bé, últimament de fred no en fa gaire però el que no faltarà són les castanyes, els moniatos, i els panellets!

Amb ells també arriba la castanyera, el castanyer i la cançó que saben tots els nens i nenes: Arriba el temps de collir castanyes, la castanyera, la castanyera… És la cançó de la castanyera. Als nens els agrada molt cantar-la i ballar-la, suposo que és perquè comença amb un ritme més lent i de cop es torna més ràpid i poden acabar fent voltes i voltes sense parar. No heu provat mai de ballar-la amb ells!? Feu-ho i veureu com acabeu rient tots com bojos.

La festa de la castanyada és molt important a casa nostra, és motiu de reunió i de llar de foc. A l’escola bressol i a primària també ho celebren, i segur que demanen als nens i nenes que portin un davantal per l’ocasió o que duguin una disfressa de castanyer o castanyera, a ells encanta disfressar-se, però moltes vegades no sabem ben bé què els hem de posar. Aquí us faré quatre pinzellades, però a la web de l’Annita teniu tota una secció de Vestuari de castanyer i castanyera, podreu triar i remenar.

Molt important! Aquest any, per compres superiors a 20€ a on hi hagi alguna cosa de la castanyada, us regalem les despeses d’enviament!

Idees per la disfressa castanyer i castanyera

La roba que porten els castanyers és fosca, perquè el sutge de les castanyes torrades embruta de seguida, a més, representa una persona gran o antiga, fins i tot a la castanyera me la imagino amb monyo, i el castanyer amb un bastó.

La castanyera duu un mocador al cap, un davantal i una manteleta fosca. Al castanyer li pots posar un mocador al coll, el davantal que no falti, una camisa de quadres i una boina o una barretina si li vols donar un toc català.

No us oblideu d’embrutir-los una mica la cara com si portessin sutge. Als nens podem pintar-los un bigoti, i a les nenes els podem donar un toc de color amb una mica de coloret a les galtes.

… en aquests moments hi estic tan posada que em sembla que sento l’olor del fum…

Accessoris que pots trobar a la web:

Com a accessoris tens el cistell, una petita joia, feta a mà. És el cistell de vímet i canya de tota la vida, però a mida de nens. Hi poden posar les castanyes i/o els bolets si és el cas. També trobaràs el bastó corbat, com el dels avis en versió infantil, és súper maco i ferm! Tingueu-lo a mà per fer cagar el tió també!

Per les nenes tens unes sabatetes de taló que fan cloc-cloc, com la cançó de la castanyera, al·lucinen! Van del núm. 25 al 34.

Aquest any ens estrenem amb les espardenyes, en tenim des del núm. 24 fins al 46!

M’oblido d’alguna cosa?  Si vols aportar més informació, deixa el teu comentari, estarem encantades de llegir-te!

La Cançó de la Castanyera

No hi ha castanyada sense castanyes, panellets i la cançó de la Castanyera! Segur que els nens i nenes se la coneixen millor que vosaltres, així doncs en aquest article us deixem la cançó perquè l’aneu aprenent aquest any!

Deixar un comentari