Nadal

Per Nadal, el Tió de l’Annita Rodonita és el més original

Per 4 Desembre, 2019 Juliol 23rd, 2021 No hi ha comentaris

El desembre ja és aquí i les cases s’estan omplint de Tions que baixen dels boscos i Muntanyes de Catalunya! Jo en tinc uns de molt especials que venen directes del Montseny a les meves parades per a que vosaltres us els pugueu endur a casa, cuidar i alimentar per el Gran dia de “Fer Cagar el Tió”! A més, els Tions de l’Annita Rodonita a part de ser bonics i simpàtics i estan fets amb alzina surera! Ideal per picar fort sense haver de patir per el Tió, ja que el suro els protegeix dels més forts de la casa. El Tió s’hi troba tant a gust que caga ben fort!

Avui us volia explicar que per mi, l’època de les fires de Nadal es de les més especials de l’any ja que passen coses ben curioses durant els dies de preparació de les fires. L’altre dia mateix, quan ja es van arreplegar tots el Tions a casa, preparats per anar cap a les parades de Nadal,  ens vam reunir a la vora del foc i un dels Tions més vells, el tió de Nadal Especial,  em va explicar que quan ell era petit les coses eren ben diferents! Als Tions els cremaven el dia de Nadal! Ell va ser un dels primers tions que van començar a tapar amb una manta i així, com que el cuidaven, el dia de Nadal va començar a cagar molts torrons i llaminadures. Mica en mica, la gent s’ho va anar explicant i va deixar de cremar els tions de Nadal. Un dia, un nen de la casa a on estava li va dibuixar cara amb ulls nas i boca. Va ser fantàstic perquè hi va començar a veure. Us imagineu!? Es va emocionar i tot quan ens ho explicava!

Mentre parlàvem els tions entremaliats i riallers corrien per el meu voltant, són molt menudets i la gent se’ls emporta per regalar, n’hi ha que viatgen fins l’altra punta del món perquè la gent que queda impressionada per la nostra tradició se’ls emporten de record.  El Tió Trapella ens explicava, tot rient les bromes que faria el dia de Nadal. Sempre caga coses petites perquè la mida que té no li dona per més, però s’ho passa d’allò més bé!

La veritat es que els dies previs a les fires de Nadal anem tots molt enfeinats preparant els tions i els seus certificats de naixement. Volem que estiguin molt bonics perquè la gent se’ls emporti a casa ja que el que més agrada al Tió de Nadal es fer feliç i contenta a la gent. Ara, el que més nerviós estava era el Tió de Nadal Golafre! Li encanta el pa, les taronges i mandarines però cada any té alguna sorpresa perquè hi ha famílies que els fins i tot li donen escudella per sopar!

Si els voleu conèixer i emportar-vos algun
dels Tions de l’Annita Rodonita cap a casa, els podreu trobar a les meves
parades:

  • Fira de Nadal de la Sagrada Família – Barcelona. Cantonada Provença-Sardenya (23 Novembre a 23 Desembre). De 10 a 21h.
  • Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal de Mataró. Plaça de Santa Anna (30 Novembre a 23 Desembre de 2019). De 10 a 13,30 i de 16,30 a 21h
  • Fira de Nadal de Granollers. Plaça de la Porxada del 23 Novembre al 24 Desembre i l’horari és de 10 a 13,30 i de 16,30 a 22,30h
  • Fira de l’Avet d’Espinelves. Carrer Campaner, 16 (30 de Nov al 8 de Desembre). De 10 a 17h i festius de 10 a 19h

 

Deixar un comentari