Vestuari Tradicional

La Barretina, Peça de Moda?

Per 13 Febrer, 2020 Juliol 23rd, 2021 No hi ha comentaris

Fa un temps ja vam escriure un article sobre la barretina Catalana. En aquest article parlàvem de coses curioses relacionades amb la barretina: quins són els principals colors, o que hi ha diferents formes de posar-nos la barretina, totes amb un significat! Si voleu, podeu trobar aquest article a aquí .

Us preguntareu llavors que vull explicar avui?

Doncs mireu, l’altre dia, anava passejant per un camí i em vaig creuar a una noia que portava una barretina! Vaig pensar que li quedava genial i vaig tenir una idea! Què passaria si la barretina es convertís en una peça de roba “Trendy Fashion”? Us pot semblar estrany però algú ho va aconseguir fa uns anys amb les espardenyes! Van desfilar per les millors passarel·les de moda del món i avui en dia encara volten sabates inspirades en aquest calçat tan nostre.

De fet, de barretina n’hi ha de vermelles i també de morades, però en podríem fer d’altres colors. Una barretina Grisa o Marró tindria tirada pels dies més freds de l’Hivern i potser una de Groga pels vespres de primavera!

També hi ha una altra cosa a tenir en compte, hi ha moltes formes de posar-se una barretina, tradicionalment n’hi ha quatre però bàsicament podem posar-nos el barret com millor ens agradi. Podem posar-nos-la molt avall o molt amunt, deixar que caigui cap a un cantó, cap enrere o cap endavant.

I amb els teixits? Jo al meu web en tinc dues, una de punt i l’altre més apelfada però la realitat és que això també ens podria donar molta versatilitat. Si bé és cert que la barretina més tradicional serveix per abrigar-nos, amb la calor que fa la majoria de mesos de l’any podríem plantejar una barretina de fil apta a les nits d’estiu. Se m’acudeixen infinitat de possibilitats!

I a vosaltres, quin color us agrada més?

Us proposo que comenteu al mateix bloc de quin color us agradaria la barretina. Si tinc prou quòrum, puc mirar de fer-ne  d’aquest color! Com ho veieu? Us atreviu a comentar?

Deixar un comentari