Idees

Activitats per fer a casa amb els nens i nenes

Avui us volia parlar de la Capa de Correfoc però és evident que ara mateix no té gaire sentit parlar-ne, ja que estem confinats a casa. Ara mateix se’ns fa una muntanya, però tot això passarà, segur, i quan hagi passat, serà un esclat d’alegria, haurem après moltes coses i valorarem petites coses que fins ara no hi donàvem gens d’importància. Aprofitem per transmetre als nostres nens i nens valors com la responsabilitat, la generositat, la paciència, valors que ara són tant evidents com imprescindibles.

Doncs m’agradaria posar el meu granet de sorra i vull donar-vos idees per fer activitats en família a casa

Ei! Us serà molt útil durant aquests dies però són vàlides per sempre! ?

Comencem!

Teatre al Sofà!

Els dibuixos animats a la televisió són gran recurs, per exemple, per un dia de pluja! Però està clar que no podem tenir-los entretinguts amb els dibuixos massa hores quan el repte es estar tancats dues setmanes a casa!

Com a alternativa als dibuixos animats, m’han fet arribar aquest enllaç que estarà disponible durant el mes vinent. És del Canal de la Joventut de la Faràndula de Sabadell i hi ha quatre obres de teatre completes: Ratatouille, la Bella i la Bèstia, Rapunzel i Hansel & Gretel.

Si en voleu treure més suc, el que podeu fer, un cop vista l’obra de teatre, és animar-los a fer la seva pròpia representació de conte infantil. En podeu triar algun que ja hagin treballat a l’escola o que els hi agradi molt i que comenci la imaginació!

En primer lloc, podeu fer vosaltres mateixos unes caretes amb els personatges de l’obra que vulgueu representar. Amb papers i colors ho tenim fàcil per fer la careta. SI no us queda perfecte, no us preocupeu, ells ja hi posaran la imaginació que faci falta! Podeu agafar roba vella, disfresses que tingueu per casa o mantes i cadires per fer les cases (si és que n’hi ha al conte). A partir d’aquí, a jugar!

Titelles de dit!

A casa, quan els meus eren més petits, organitzàvem petites representacions amb les titelles de dit. Ajuntàvem dues cadires, hi posàvem una manta i ja tenia el teatret per les titelles muntat! A partir d’aquí podem jugar amb les titelles, si en teniu de meves, podeu fer la representació de Sant Jordi i si no, podeu fer qualsevol cosa que se us passi pel cap.

I Aquí tornen a entrar en joc les manualitats. Les podeu fer amb feltre, roba o cartolines. A mi m’agrada més la tela o el feltre per a fer titelles. Amb una agulla i un fil sempre tenim més possibilitats però si no en tenim, la cartolina és un material fantàstic. Fins i tot podem fer les titelles amb el cartó del paper higiènic. Sembla que a les cases, aquests dies, hi ha forces reserves!

Un cop tingueu tot el material a punt podeu fer vosaltres la representació o deixar-los fer a ells això si, tingueu present que sempre es pot descontrolar la cosa però, tingueu paciència! Això no serà fàcil ?

Recursos Escolars

És important que marquem rutines als més petits, no van a escola però tampoc són vacances. Si marquem una rutina i activitats estaran una mica més entretinguts i no estaran morts de l’avorriment a les 12 del migdia. A casa, per exemple, mirem de seguir l’horari escolar amb mooooolta flexibilitat.

Us deixo aquest enllaç a on hi ha recursos educatius per a mestres però de ben segur que us donarà una pila d’idees!

http://www.edu365.cat/

Exercici Físic

L’exercici físic es importantíssim tant per als mes petits com per a vosaltres mateixos! Podeu posar-vos la música del Pot Petit, Xiula, la Dámaris i qualsevol altre grup infantil que els agradi i ballar. També podeu preparar algun circuit dins de casa però enretirant tots els mobles, no volem que es facin mal!

Una altra opció més tranquil·la es fer alguna activitat de Yoga amb nens! Hi ha postures que representen arbres o animals. Us deixo un vídeo que us pot inspirar una mica

Espero que us siguin molt útils totes aquestes propostes!!

Deixar un comentari