Les Santes Mataró

Les Santes del 2020 i la Familia Robafaves

Entrem al mes de Juliol i es van celebrant festes majors. Totes amb un nou format adaptat per evitar les grans aglomeracions de gent.

Com ja he dit alguna vegada, jo sóc de Mataró i com a bona mataronina, espero amb candeletes les Santes de Mataró. Sé que aquest any seran diferents, prefereixo que se’n faci alguna activitat a què no es faci res de res.  Seguirem atents a les notícies a veure com s’acaben fent. En tot cas, en homenatge a aquestes grandioses festes, us vull parlar al meu blog de les joguines i productes que tinc al meu web de la Família Robafaves!

Les joguines de la Familia Robafaves!

Una de les joguines més complicades que he fet és la joguina de fusta de la Família Robafaves. Son diferents peces de fusta serigrafiada que ens permet muntar i desmuntar els gegants amb moltes combinacions diferents. Representen els gegants de Mataró: el Robafaves, la Geganta, en Maneló i la Toneta. Els menuts de la casa poden fer de les seves intercanviant els caps, les corones i els vestits. En aquesta joguina, hi he volgut retre homenatge als geganters i geganteres que fan possible que els gegants surtin a passejar i si us hi fixeu, estan ben amagats dins de les joguines!

Per altra banda tinc els titelles fets de feltre. Són una joguina que dóna moltes possibilitats. Els nens s’ho passen d’allò més bé! Per això vaig fer els titelles de la  Geganta i en Robafaves. Al web en podeu trobar de dues mides: els titelles de dit que porten un imant darrere perquè es puguin posar a la porta de la nevera o els titelles de mà.

Finalment també hi ha les bosses de berenar dels gegants de Mataró. Als nens de Mataró, que són autèntics fans de la Família Robafaves els hi fa moltíssima il·lusió que durant tot l’any, els gegants de la seva ciutat, els acompanyin per a berenar.

Les Santes 2020

Sigui com sigui, aquesta festa major ens l’hem d’agafar amb optimisme, fa uns mesos no ens pensàvem pas que es podria celebrar i ara ja ens podem reunir amb els familiars. L’esperit de la festa major es dins de cada un de nosaltres i això no hi haurà virus que ho pari! Glòria a les Santes!

Deixar un comentari