Correfoc: història i vestuari

El món del vestuari per correfoc

Per 24 Juliol, 2020 Juliol 23rd, 2021 No hi ha comentaris

Sembla que els diables, les diablesses hagin desaparegut, però jo que ho visc des de dins, sé que continuen treballant i tenen moltíssimes ganes de sortir i oferir-nos els seus espectacles de foc!

De fet, les colles aquest any, encara que no les veiem arreu de Catalunya, no han parat. Continuen actives preparant els seu vestuari per correfoc perquè quan tornin a cremar ho tinguin tot a punt. I és que el vestuari de les colles cada vegada és més cuidat i té més importància, ja que forma part de la cultura popular catalana i de la mateixa colla de diables.

Des de fa un temps faig vestits per colles amb el model i els colors personalitzats. Estic encantada de fer aquesta feina, a mesura que m’endinso en el món dels diables em vaig adonant que hi ha més i més coses interessants. Cada colla té els seus personatges, els seus colors i els seus ornaments particulars. Aquests elements propis de cada colla, són els que faig servir per confeccionar el seu vestuari.

Cada cop que faig un vestuari d’una colla gaudeixo aprenent quines són les seves figures, els seus símbols i els seus colors que sovint estan relacionats amb el foc, l’infern, els animals o fins i tot algun element vegetal.  Tots aquests elements es poden posar a les capes amb pintura, amb teixits de diferents colors cosits a sobre el vestit i fins i tot hi ha vestits que porten les figures i formes en relleu cosides a la roba! Cada projecte d’aquest tipus és engrescador!

Però a part de preparar capes que agradin a les colles, el més important és que siguin funcionals.  Normalment es confeccionen amb cotó 100% o roba de sac però també es pot fer amb teixit ignífug. El problema del teixit ignífug és que és molt més car i el que s’evita és la flama, però les espurnes cremen la roba igual. Per tant el que s’acostuma a fer és un teixit de cotó 100% de molt alt gramatge.

Si aneu a un correfoc

És molt emocionant córrer al costat dels diables i diablesses, però pareu-vos un moment i fixeu-vos en els seus vestuaris, moltes vegades no ens hi fixem, però són realment genials!

Si sou fans dels correfocs, ja sabreu les normes, i si voleu introduir als vostres fills en aquest món, una molt bona manera és apuntar-los a una colla infantil, heu de saber que cada vegada n’hi ha més arreu de Catalunya!

I si no hi heu anat mai, us ho recomano fermament, acompanyar als meus fills al correfoc és de les coses més emocionants que hem fet, és una descàrrega d’adrenalina brutal, això sí, per gaudir-ne hem d’anar ben protegits.

Heu de saber que les recomanacions generals d’indumentària per participar en un correfoc són: roba de cotó amb màniga llarga i coll tancat, pantalons llargs, sabates esportives de pell, un mocador pel fum i protegir-se els ulls i el cap.

Trobareu gran part del que necessiteu a l’apartat de correfocs del meu web.

Deixar un comentari